Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018

4 Ιουνίου 2018: Ναυάγιο Αντικυθήρων & Ενάλια Αρχαιολογία-Επίσκεψη Δ'

 


     Οι θεματικές μας εκδηλώσεις με τίτλο "Ναυάγιο Αντικυθήρων & Ενάλια Αρχαιολογία" ολοκληρώθηκαν στις 4 Ιουνίου με την επίσκεψη της Δ' τάξης του Δημοτικού Σχολείου Εξαμιλίων. 
    Οι μαθητές παρακολούθησαν μέσω οπτικοακουστικού υλικού το χρονικό της βύθισης του αρχαίου πλοίου ολκάς κάπου το 75 με 50 π.Χ, της τυχαίας ανεύρεσης του το 1900 από Συμιακούς σπογγαλιείς και τις προσπάθειες ανέλκυσης του φορτίου του από τα νερά της θάλασσας των Αντικυθήρων. Προσπαθήσαμε να τους συστήσουμε τους πολύτιμους θησαυρούς που είχε για φορτίο ο Τιτανικός της Αρχαιότητας, όπως εύστοχα χαρακτηρίζεται η ολκάς, και να φέρουμε τους μαθητές πιο κοντά στα απαράμιλλης ομορφιάς και σπουδαιότητας ευρήματα, όπως είναι ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων. 
      Οι μαθητές, οι δάσκαλοι αλλά και εμείς είχαμε την χαρά, για μία ακόμη φορά(!), να ακούσουμε τον επαγγελματία δύτη κύριο Χαράλαμπο Πετιμεζά να μας μιλά για τον βυθό και να μας συστήνει τις ομορφιές του! Τα λόγια του θα μας συνοδεύουν για πάντα και είμαστε βέβαιοι πως θα αποτελέσουν κίνητρο για τα μελλοντικά βήματα των μαθητών της ΣΤ', της Ε' και της Δ' που παρακολούθησαν τις συγκεκριμένες εκδηλώσεις. Γι'αυτό το λόγο ευχαριστούμε θερμά τον κύριο Πετιμεζά για την βοήθεια και την πολύτιμη συνεισφορά του καθώς η παρουσία του έδωσε μια ιδιαίτερη και ξεχωριστή νότα στις εκδηλώσεις μας!

     Στις ακόλουθες φωτογραφίες θα δείτε στιγμές της παρουσίασης.  















Περάσαμε ΥΠΕΡΟΧΑ!


    Από την ΟΜΑΔΑ ΛΟΓΟΥ της ΔΑΝΕΙΣΤΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΘΗΚΗΣ του Π.Σ. ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ 

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ! 


Ραντεβού με την νέα σχολική χρονιά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου